У Черкасах біля школи затримано прокурора за підозрою у педофілії

Прокурор підозрюється за трьома статтями, пов’язаними з розбещенням дітей

У Черкасах біля школи №17 по вулиці героїв Небесної сотні працівниками ДБР спільно з іншими правоохоронцями затриманий працівник прокуратури за підозрою в педофілії. Про це повідомив мер Черкас Анатолій Бондаренко, інформує портал "Коментарі".

ЗМІ повідомляють, що йдеться про начальника відділу нагляду за ДБР Черкаської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора забезпечено координацію зусиль правоохоронців щодо викриття та документування протиправної діяльності працівника однієї з обласних прокуратур за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 155, ч. 1 ст. 156, ч. 3 ст. 156-1 КК України.

За цим фактом Офіс Генерального прокурора 07.10.2024 розпочав досудове розслідування, проведення якого було доручено Головному слідчому управлінню Державного бюро розслідувань.

У ході досудового розслідування 16.10.2024 за участі прокурорів Генеральної інспекції слідчі ДБР за оперативного супроводу працівників Кіберполіції затримали прокурора.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та звернення до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зазначимо, що статті, що інкримінують затриманому прокурору повністю пов’язані із розбещенням дітей.

Стаття 155 ККУ. Статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку.

У другій частині статті, яку саме інкримінують підозрюваному – йдеться про статеві зносини, вчинені близькими родичами, або членами сім’ї.

Також в інших статтях йдеться про вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку, а також – домагання дитини для сексуальних цілей, тобто пропозиція зустрічі через інтернет або телефон, а також примушення дитини знімати порнографічний контент з її участю. У частині третій статті 156-1 йдеться про вчинення таких дій неодноразово.