"Троє молодиків побили казаха, прийнявши його за корейця": що відомо

Повідомлялося, що в інцидент втрутилося Консульство Казахстану

Російські TG-канали поширюють інформацію про те, нібито в місті Жмеринка Вінницької області троє українських молодиків побили громадянина Казахстану, прийнявши його за корейця. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Центру протидії дезінформації РНБО.

У повідомленнях також стверджується, що під час сутички українці буцімто викрикували расистські образи, а в інцидент навіть втрутилося консульство Казахстану.

Верифікувавши інформацію в Головному управлінні Національної поліції у Вінницькій області, Центр повідомляє, що цей випадок вигаданий – жодних подібних інцидентів у Жмеринці не зафіксовано.

"Метою подібної брехні є дискредитація українців та створення хибного уявлення про наявність расизму в українському суспільстві.

Довіряйте лише перевіреним джерелам інформації", – наголошують в ЦПД.




Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

"Харків'яни виступають за референдум щодо приєднання до Росії": що відомо

Пропагандистські ресурси кремля поширюють нову маячню про "референдум у Харкові" з посиланням на заяву гауляйтера віталія ганчева. Нібито жителі Харківщини мають повну підтримку з боку "адміністрації" щодо референдуму, але підсумкове рішення має бути засноване на політичній волі всіх громадян області. Про нові фейки кремля повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, інформує портал "Коментарі".

У Центрі зазначають, що навіть у 2022 році, коли росіяни контролювали понад 20% Харківської області, окупанти не займалися підготовкою до "голосування" за зразком Херсонської і Запорізької областей. Обмежились заявами ганчева про те, що "референдум не на часі". Слобожанський контрнаступ Сил оборони України у вересні-жовтня 2022-го і звільнення Харківщини зробили це питання взагалі неактуальним. Сьогодні ж позиції росіян на Харківщині значно гірші, ніж у 2022-му, а сам ганчев уже понад два роки постійно перебуває у бєлгороді.