Тисяча від Зеленського: українців попередили про шахрайську схему

Громадяни почали отримувати повідомлення та телефонні дзвінки від шахраїв про нарахування виплат за щеплення від коронавірусу

З кожним днем шахраї вигадають нові способи обману довірливих українців. Так, з анонсуванням президентом України Володимиром Зеленським виплат по тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу в країні активізувалися аферисти, які використовують цю ідею. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" повідомив адвокат Сергій Войченко.

Правозахисник нагадав, що напередодні парламент проголосував у першому читанні за виділення коштів на виплати за вакцинацію, проте тисячу гривень ще ніхто не отримав. Натомість українці почали отримувати повідомлення та телефонні дзвінки від шахраїв про нарахування виплат за щеплення від коронавірусу. Щоб їх "отримати", потрібно повідомити номер банківської картки, а також три цифри, зазначені на її обороті.

Адвокат звернувся до громадян України в жодному разі не повідомляти такі дані невідомим особам, оскільки таким способом діють аферисти.

"Ще гривень ніхто не отримував, але Зеленський дав шалений поштовх для шахраїв усіх мастей, для нового "лохотрону" для українців", - сказав Войченко.

Нагадаємо, що державний голова Володимир Зеленський анонсував заохочення вакцинованих українців. З 19 грудня повністю щеплені громадяни отримають тисячу гривень, яку можна буде витратити на абонемент до спортзалу, походів у кіно чи театр, а також на авіапереліт чи проїзд у залізничному транспорті.

Народний депутат від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко зізнався, що повністю підтримує стимулювання людей до вакцинації, але називає спосіб її надання безглуздим. Подробиці – у нашому матеріалі.