Суд залишив Мангера під вартою

Апеляція голови Херсонської облради була відхилена

Київський апеляційний суд залишив під вартою голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера. Про це повідомляє спільнота "Хто замовив Катю Гандзюк?" у фейсбуці.

"Апеляційний суд залишив Мангера під вартою", - написано в повідомленні.

Нагадаємо, Владислав Мангер підозрюється у замовленні нападу на активістку громадської Катерину Гандзюк.

Запобіжний захід Владиславу Мангеру не могли вибрати протягом трьох днів. Ще 16 червня правоохоронці увірвалися в Херсонський кардіодиспансер і примусово відвезли звідти підозрюваного. В реанімацію, за словами адвокатів, Мангер потрапив з серцевим нападом. Однак незабаром київські лікарі підтвердили, що брати участь у судовому засіданні він може.

Кілька разів засідання переносили через клопотань адвокатів. Зокрема, ті двічі намагалися змінити суддю. Рішення щодо обрання запобіжного заходу судді змогли оголосити тільки сьогодні вночі. Як і просили прокурори, Мангера взяли під арешт. Адвокати таке рішення коментувати не стали. Відразу ж після засідання вони пішли через чорний хід суду. Нагадаємо, що сам Владислав Мангер себе винним не вважає. А напередодні заявив, що всі докази проти нього, які пред'являють прокурори, - сфальсифіковані.

Як раніше повідомляли "Коментарі", громадські активісти вимагали у Зеленського відповіді, хто ж замовив Катю Гадзюк.