Головна Новини Суспільство події Суд наклав арешт на танкер Delfi
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд наклав арешт на танкер Delfi

Ухвала суду набрала чинності 1 вересня 2020 року. Примусове виконання ухвали може здійснюватися в строки, визначені ст.12 Закону України "Про виконавче провадження"

3 вересня 2020, 16:54
Поділіться публікацією:

Суд наклав арешт на танкер Delfi. Про це повідомляєУкрінформ" з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Суд наклав арешт на танкер Delfi

Фото: cfts.org.ua

"Керуючись ст. ст.136, 137, 140, 141, 234 Господарського процесуального кодексу, суд постановив задовольнити частково заяву ДП "АМПУ" в особі Адміністрації Одеського морського порту від 31 серпня 2020 року про забезпечення позову — накласти арешт на майно компанії — судновласника MISTER DRAKE PC з правом його переміщення чи віддалення ДП "АМПУ" або іншими особами за дорученням останнього", — йдеться в ухвалі, винесеній суддею Іриною Малярчук.

В документі, також, повідомляється, що боржником є компанія MISTER DRAKE PC, країна реєстрації – Велика Британія. Представник компанії в Україні — Юрій Голіков.

Ухвала набрала чинності 1 вересня 2020 року. Примусове виконання ухвали може здійснюватися в строки, визначені ст.12 Закону України "Про виконавче провадження".

Розгляд справи щодо стягнення збитків з власника танкера Delfi у сумі 2 млн 355 тис. 698 грн призначено на 23 вересня.

Відомо, що в ніч з 21 на 22 листопада судно сіло на міль поблизу узбережжя Одеси, екіпаж було евакуйовано. Всі спроби підняти судно закінчувалися невдачею до 26 серпня. 26 числа минулого місяця фахівці ТОВ "Краншип" поставили судно на рівний кіль. Триває підготовка до транспортування аварійного судна з пляжної зони Одеси.

Власник судна повинен бути компенсувати витрати, пов’язані з наслідками аварії, в т.ч. і із завданням шкоди навколишньому середовищу через витік нафтопродуктів з пошкодженого трюму.

"Готується позов до суду щодо компенсації заподіяної шкоди, який ґрунтується на відповідних актах Держекоінспекції, працівники якої здійснювали аналіз відібраних проб морської води в районі пляжу "Дельфін", у якій внаслідок витоків нафтопродуктів з борту судна були зафіксовані значні перевищення гранично допустимих концентрацій нафтопродуктів", — наголошує Максим Куций, керівник ОДА.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що неподалеку від затонулого танкера Delfi в Одесі знайшли мертвого дельфіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини