Столична компанія, яка продає техніку Apple, два роки грубо порушувала закон: подробиці

Компанія два роки приховувала інформацію про реальний прибуток

У столиці компанія продавала техніку Apple, ухиляючись від сплати податків. Загалом заборгованість компанії перед державою склала 10 млн грн. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки України.

Про підозру в ухиленні від сплати понад 10 млн грн податків повідомили директору компанії, який через власну мережу магазинів продає техніку Apple.

“Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи підприємства впродовж двох років не відобразили реальний прибуток компанії. Оплату товару приймали на рахунки різних підконтрольних ФОПів. Таким чином знизили дохід на суму понад 55 млн грн”, - повідомили у БЕБ.

За даними бюро, компанія не сплатила до Державного бюджету України понад 10 млн грн податків. Суму завданих державі збитків підтвердили висновками судово-економічної експертизи.

“Директору товариства повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. До моменту оголошення підозри підприємство відшкодувало суму завданих збитків у повному обсязі”, - йдеться у повідомленні БЕБ.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України розпочате на підставі аналітичного продукту БЕБ.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що незадекларовані новенькі смартфони Apple iPhone 16 Pro Max, iPhone 16 Pro та іншу дорогу техніку намагалися провезти через кордон.

Так, у пункті пропуску “Шегині” було виявлено два Apple iPhone 16 Pro Max на 512 Gb. Завезти смартфони намагалася 40-річна уродженка Львівської області.