Солдат ЗСУ торгував боєприпасами: що йому за це буде

Правоохоронці викрили військовослужбовця на незаконному збуті боєприпасів

За процесуального керівництва прокурорів Маріупольської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону в рамках контролю за вчиненням злочину в формі оперативної закупки, задокументовано факти незаконного збуту боєприпасів військовослужбовцем однієї з військових частин.

Слідством встановлено, що 43-річний солдат двічі збув бойові припаси – гранати марок Ф -1, РГН з запалами до них. Кожну гранату підозрюваний оцінив в 1000 грн. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Спецпрокуратури.

На даний час правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України, під час злочину.

Йому повідомлено про підозру за фактом придбання, зберігання та збут вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідство триває. Проводиться ряд експертиз.

До суду спрямовано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

За даними військової контррозвідки СБУ, зловмисником є 23-річний контрактник однієї з військових частин України, який у травні цього року самовільно залишив місце служби. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресцентру СБУ.

Шукаючи швидких заробітків у Телеграм-каналах, він потрапив у поле зору кадрового співробітника головного управління генштабу збройних сил росії (більш відомого як гру). Російський спецслужбіст запропонував дезертиру "легкі" гроші в обмін на співпрацю. За вказівкою воєнної розвідки рф фігурант відслідковував вогневі позиції протиповітряної оборони ЗСУ на території Вінниччини.