Слідом за Італією та Грецією вогонь охопив улюблений курорт українців: туристів терміново евакуюють

Сотні людей евакуйовані в Іспанії через масштабні лісові пожежі

В Іспанії евакуюють людей через лісові пожежі. Близько 800 осіб евакуювали із двох регіонів, при цьому надзвичайно посушливі умови збільшують ризик виникнення нових пожеж. Про це повідомляє агентство АР.

В провінцію Авіла в центральній Іспанії для гасіння двох окремих пожеж направили два літаки, вертоліт і майже 200 вогнеборців. За інформацією Державного метеорологічного агентства Іспанії, відносна вологість упала до 8% в Авілі, що призвело до виникнення умов "порохової бочки".


На кадрах, опублікованих пожежниками в цьому регіоні, видно літаки, які скидають воду на палаючі сільськогосподарські споруди. Червоний Хрест Іспанії розмістив у Твіттері фотографії, на яких співробітники служби екстреної допомоги доставляють літніх жителів у безпечне місце.



Вогонь знищив 5000 гектарів лісу.


Тим часом у східній частині Іспанії у Валенсії гроза спричинила пожежу, в результаті якої, за даними місцевої влади, було евакуйовано село Азуебар із населенням 300 осіб.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", у Греції на острові Евбея знову спалахнула лісова пожежа. Пожежна служба Греції повідомила, що для боротьби з новим спалахом в центрі Евії були відправлені чотири літаки, шість вертольотів, а також 23 пожежники та десять автомобілів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що неподалік від столиці Італії загорілися ліси. Влада евакуює місцевих жителів з небезпечних районів. Повідомляється, що на цей момент вже близько 100 осіб були змушені покинути своє житло. До цього числа входять і неповнолітні. Евакуйованих заселили в номери одного з готелів. В Регіоні було припинено залізничне сполучення. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що масштабні повені обрушилися на північ Туреччини. Стихією виявилися пошкоджені лінії електропередач, мости та інші інфраструктурні об'єкти. У деяких районах водою затопило будинки та підприємства. Влада проводить евакуацію населення із небезпечних районів. На цей момент свої будинки вже покинули понад 17 тисяч осіб. Детально про це читайте в нашій статті.