Головна Новини Суспільство події СБУ викрила схему-обману в медичних вузах Києва: злочинці складали іспити замість студентів
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ викрила схему-обману в медичних вузах Києва: злочинці складали іспити замість студентів

Вартість послуг стартувала від 3 тисяч доларів

11 лютого 2021, 12:11
Поділіться публікацією:

Співробітники Служби безпеки України викрили шахрайське угруповання, яке організував колишній проректор одного зі столичних медичних вузів. До незаконної діяльності він залучив кількох екс-колег і випускників, передає прес-служба правоохоронного відомства.

СБУ викрила схему-обману в медичних вузах Києва: злочинці складали іспити замість студентів

СБУ викрила схему-обману в медичних вузах Києва - фото з відкритих джерел

За даними слідства, шахрай обіцяв студентам-медикам успішне проходження ліцензованих обов'язкових університетських іспитів "КРОК". При цьому колишній проректор прикривався хорошими знайомствами в Міністерстві охорони здоров'я і "Центрі тестування".

В СБУ повідомили, що зловмисники на чолі з екс-проректором здавали тестування замість студентів, вклеюючи свої фотографії в паспорти замовників і від їхнього імені складали іспити. Вартість послуг стартувала від 3 тисяч доларів, при цьому виконавці отримували 500 доларів, а організатор розпоряджався рештою суми.

Правоохоронці зафіксували вісім випадків реалізації даної шахрайської схеми, а всього за час її існування встановлено понад 60 фактів незаконного отримання сертифікатів про успішне проходження іспитів.

Співробітники правоохоронних відомств провели обшуки в помешканнях фігурантів справи, а також на місцях, де студенти складали тестування. Зараз слідством вирішується питання про оголошення про підозру чотирьом учасникам шахрайського угруповання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що співробітники служби безпеки України оголосили про підозру колишньому голові Правління одного з комерційних банків країни. Топ-менеджер підозрюється в розтраті мільйонних коштів вкладників банку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини