Рятувальна операція на Дніпрі: Понад 40 рибалок раптово опинилися на крижинах за сотні метрів від берега

Місцеві жителі разом з надзвичайниками більш як чотири години рятували рибалок-відчайдух

Цієї неділі, 12 лютого, близько полудня до служби порятунку звернулися очевидці, які побачили, що на Дніпрі дві великі крижини з рибалками все швидше віддаляються від берега, пишуть "Коментарі" за інформацією пресслужби ДСНС України.

Як розповідають рятувальники, надзвичайна подія трапилася неподалік села Шульгівка Петриківської селищної ради у Дніпровському районі. Як розповідали люди, на відстані десь півтори сотні метрів від берега на кризі перебуває з чотири десятки рибалок.

Для порятунку з крижаної пастки горе-рибалок виїхали рятувальники та окрема водолазно-рятувальна група. Допомагали як могли і місцеві мешканці на особистих плавзасобах. За пару годин підрозділам ДСНС вдалося врятувати з криги 28 чоловіків. Потому взялися проводити моніторинг та шукати рибалок на інших крижинах, що відплили від берега.

За чотири години завершили рятувальну операцію. На берег доправили 41 рибалку: підрозділи надзвичайників зняли з криги 35 осіб ще 6 осіб врятували місцеві мешканці.

Як писали раніше "Коментарі", Україна одна з перших країн висловила готовність, попри війну на своїй території, надати допомогу Туреччині в ліквідації наслідків масштабного землетрусу, який станом на 12 лютого 2023 року забрав життя понад тисяч 33 людей. Усього з початку робіт пошуково-рятувальними групами зведеного загону ДСНС обстежено 224 зруйнованих будівель та споруд, розібрано 94 завали, надано медичну допомогу 4 особам, деблоковано тіла 12 загиблих людей. Роботи тривають, продовжують знаходити постраждалих.