Головна Новини Суспільство події РНБО повідомляє про масовий витік даних: хто постраждає
commentss НОВИНИ Всі новини

РНБО повідомляє про масовий витік даних: хто постраждає

Фахівці Національного координаційного центру кібербезпеки відстежили витік дані майже трьох мільйонів сайтів

26 липня 2020, 22:04 comments3613
Поділіться публікацією:

Під час планової перевірки на DarkNet фахівці виявили список трьох мільйонів сайтів, які використовують сервіс Cloudflare для захисту від кібератак. Про це повідомляє офіційний сайт РНБО.

РНБО повідомляє про масовий витік даних: хто постраждає

У список сайтів потрапили 45 ресурсів з доменом gov.ua і більше шести тисяч — з доменом ua. Це, в свою чергу, означає, що деякі сайти є власністю об'єктів критичної інфраструктури. За словами відомства, дані про деяких сайтах є застарілими, проте актуальної інформації як і раніше багато. На даний момент важливо якомога швидше повідомити власникам про те, що трапилося.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Мнімеччина офіційно направила прохання країнам-членам Євросоюзу ввести санкції проти Російської Федерації за кібератаку на німецький Бундестаг, яка сталася у 2015 році. Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

У документі зазначено, что "федеральний уряд заснувало пропозицію про введення санкцій у рамках ЄС матеріалами, отриманими від розвідслужб, так і з загальнодоступних джерел". Поки що в самому Євросоюзі цю ініціативу не коментують і не дали однозначної відповіді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини