Головна Новини Суспільство події «Репортери без кордонів» назвали найчастіші причини вбивств журналістів у 2020 році
commentss НОВИНИ Всі новини

«Репортери без кордонів» назвали найчастіші причини вбивств журналістів у 2020 році

У 2020 році було вбито щонайменше 50 журналістів, більшість з яких перебували за межами воюючих країн

29 грудня 2020, 22:41
Поділіться публікацією:

Цього року щонайменше 50 журналістів і працівників засобів масової інформації були вбиті в усьому світі, відповідно до щорічного опитування "Репортерів без кордонів". Про це пише CNN.

«Репортери без кордонів» назвали найчастіші причини вбивств журналістів у 2020 році

Журналістика. Фото із відкритих джерел

Огляд показує, що журналісти все частіше стають жертвами через свою роботу. Близько 84% журналістів в цьому році були вбиті навмисно, проти 63% у 2019 році. Дані охоплюють період з 1 січня по 15 грудня.

Найчастіше жертвами стають журналісти, які проводять розслідування. Десять журналістів були вбиті після публікації розслідувань про випадки корупції на місцях або нецільового використання державних коштів, а четверо були вбиті за свої репортажі про організовану злочинність. Тим часом, "Репортери без кордонів" відзначили нову тенденцію в 2020 році — сім журналістів були вбиті під час висвітлення протестів.

У доповіді наголошується тривожне збільшення числа вбивств працівників засобів масової інформації в країнах, що вважаються "мирними". У 2020 році 68% убитих журналістів працювали в країнах, які не перебували в стані війни. У 2019 таких було 62%, а в 2018 році — 60%.

"Репортери без кордонів" також зазначають, що журналістів убивають не через саму професію, а через те, що вони занадто далеко заходять у своїх розслідуваннях.

Найбільше журналістів протягом 2020 року вбили в Мексиці — 5 жертв. Ірак опинився на другому місці з шістьма смертями, за ним слідував Афганістан з п'ятьма. В Індії та Пакистані було вбито чотири журналісти.

Нагадаємо, журналістку в Ухані посадили на 4 роки через новини про COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини