Радник міністра з питань стратегічних галузей загинув у автомобільній аварії

Прощання з Ярославом Олійником відбудеться у вівторок, о 12 годині у Михайлівському соборі у Києві.

8 вересня трагічно обірвалося життя радника міністра зі стратегічних галузей, 28-річного Ярослава Олійника. Разом із дружиною Ніною вони потрапили до смертельної дорожньо-транспортної пригоди.

Ганна Гвоздяр, заступник міністра з питань стратегічних галузей, повідомила про загибель свого колеги у соціальній мережі Facebook. За її словами, Олійник був першою людиною в Міністерстві, з ким вона почала тісно працювати, і відзначила його внесок у розвиток галузі безпілотних літальних апаратів. Завдяки його зусиллям Україна зробила значний крок у використанні дронів на фронті.

“Ярослав був щирою і веселою людиною, що присвятила все своє – на жаль, дуже недовге – життя боротьбі з ворогом. Це є велика втрата для всіх нас. Для мене Локі став першим колегою в Міністерстві, він багато чому навчив мене, а я – його,” – написала Гвоздяр.

Олександр Камишин, екс-міністр, також висловив свої співчуття, наголосивши, що Ярослав Олійник був одним із перших, хто приєднався до оновленої команди міністерства минулого літа, перейшовши туди безпосередньо з лінії фронту. Олійник відповідально підходив до питань взаємодії з виробниками дронів, що відігравало критичну роль у модернізації оборонної промисловості.

Мер Тетієва Богдан Балагура висловив свою глибоку скорботу, згадуючи Ярослава як справжнього професіонала та людину, істинно присвячену своїй справі.

“Немає слів, щоб описати цю трагедію, особливо усвідомлюючи, яку важливу роль Локі грав у роботі з безпілотниками і скільки він зробив для перемоги України… Він був щирою, справжньою, професійною та людяною людиною”, – згадав міський голова.

Прощання з Ярославом Олійником відбудеться у вівторок о 12 годині в Михайлівському соборі в Києві.