"Псячою мовою не спілкуюся": олімпійський чемпіон зі Львова потрапив у скандал

Спортсмен вульгарно висловився про державну мову

Олімпійський чемпіон, мешканець міста Львова Дмитро Грачов, переписуючись з колишнім депутатом ВР Володимиром В'язівським та обговорюючи фінансові справи, вульгарно висловився про державну мову. Так і заявив народному обранцеві, що "псячою мовою не спілкуюся". Про цей неприємний інцидент В'язівський написав в соціальній мережі Facebook. Та розмістив скриншоти листування.

Бронзовий призер Олімпіади мав борг. Позичив у Володимира 4500 зелених. Звичайно, що чоловік врешті зажадав, щоб спортивний тренер повернув йому гроші. І тут почалося. Олімпієць забажав спілкуватися із знайомим російською. І висловив абсурдну пропозицію: забрати суму на Красній площі в Москві.

Продовжуючи зі співрозмовником цю розмову про фінансовий борг, Грачов знову нагадав про свою вимогу спілкуватись російською мовою і додав: "Нормально говори, псячою мовою не спілкуючись".


Від себе екснардеп додав наступне: "Суспільство цікавить Ваша думка: чи варто запрошувати на урочистості з нагоди незалежності олімпійців, які в приватному спілкуванні зневажають Україну, українську мову. Чи варто таких олімпійців допускати до тренувань дітей, лекцій та інших публічних заходів".

Відомо, що Дмитро Грачов став бронзовим призером Олімпіади-2004 в Афінах. Навчався в Львівському державному університеті фізкультури. Спортивну славу здобув, будучи вихованцем спортивної спільноти "Динамо". Також він був визнаний лучником №1 в Україні. Тепер екс-олімпієць працює тренером в місті Львові.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло своїх читачів про те, що Зеленський потрапив у скандал через вишиванку.