Прикордонники зупинили перші контрабандні iPhone

Контрабандні iPhone 12 Pro Max повинні були опинитися в Україні за тиждень до старту офіційних продажів

Українські прикордонники зупинили першу партію контрабандних iPhone 12. Через пункт пропуску Краковець гаджети спробував ввезти в Україну з Польщі громадянин Німеччини. Про це повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

Німець спробував перетнути український кордон відразу з п'ятьма новенькими телефонами iPhone 12 Pro Max. Офіційно таких в Україні поки що купити неможливо. Продажі iPhone 12 стартують тільки 30 жовтня. А ось на чорному ринку за такі гаджети контрабандист міг би отримати від 270 до 340 тисяч гривень. У стільки оцінили вилучені телефони працівники української митниці.

"Вартість контрабандного товару орієнтовна, оскільки офіційної ціни на такі телефони в Україні ще немає. "Сірі" продавці готові везти смартфони на 128ГБ на замовлення. Це обійдеться десь в 54 тисячі гривень. При цьому вартість версії вже на 256ГБ досягає приблизно 60 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні Держприкордонслужби.

Офіційно це перша контрабандна партія дванадцятих "яблук", яку зупинили українські прикордонники. Провезти телефони в Україну підозрюваний намагався на автомобілі. Де саме їх ховав, прикордонники не уточнили. Але стверджують, що гаджети їм довелося пошукати.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, які фотографії роблять на камеру нових iPhone 12 професійні фотографи.