Президент Лівану озвучив нову несподівану причину вибухів в Бейруті

Правоохоронці розглядають три версії смертельних вибухів в порту Бейрута

Президент Лівану Мішель Аун озвучив нову можливу причину потужних вибухів в порту Бейрута, які забрали життя щонайменше 157 осіб. Політик вважає, що катастрофа могла статися через ракетний удар. Про це інформує телеканал LBC.

Всього правоохоронці Лівану розглядають три версії фатальних вибухів. Крім удару ворожої ракети, це халатність чи нещасний випадок. Третя версія - неправильне зберігання вибухових речовин в порту.

Нагадаємо, в столиці Лівану, де 4 серпня прогриміли два потужні вибухи, що покалічили понад 4000 осіб, люди влаштували масштабний мітинг. Демонстранти звинувачують у фатальній події владу, яка дозволила зберігати аміачну селітру в межах Бейрута. Сьогодні вночі ліванці палили багаття, громили магазини та закидали силовиків у парламенті камінням. Ті у відповідь відкрили сльозогінний газ. Відзначимо, що напередодні про свою відставку заявили депутат Марван Хамаде і посол Лівану в Йорданії Трейсі Чамун, який вважає, що країні потрібно нове керівництво. Згідно з останньою інформацією, в справі про смертельні вибухи в Бейруті вже 20 затриманих.