Помер продюсер культових фільмів "Титанік" та "Аватар"

Продюсер оскароносних фільмів "Титанік" та "Аватар" Джон Ландау помер.

Американський кінопродюсер Джон Ландау помер 5 липня 2024 року у віці 63 років. Причиною смерті Ландау став рак, з яким продюсер боровся понад рік.

Про смерть Джона Ландау оголосила його сім’я, наступного дня після загибелі 63-річного продюсера. Сестра Ландау Тіна підтвердила інформацію.

"Моє серце розбите, але також розривається від гордості та вдячності за його незвичайне життя, любов і подарунки, які він дарував мені — і всім, хто знав його фільми", - написала Тіна.

Джон Ландау у 29 років став виконавчим віцепрезидентом з виробництва художніх фільмів студії 20th Century Fox. Він керував зйомками таких відомих фільмів, як "Міцний горішок 2", "Могутні рейнджери" та "Останній з могікан".

У 1994 році Ландау почав співпрацювати з режисером Джеймсом Кемероном, з яким зняв легендарний "Титанік" - перший фільм, який перевищив один мільярд доларів касових зборів. Крім того, Джона Ландау був продюсером ще двох висококасових фільмів Кемерона – "Аватар" та продовження стрічки "Аватар: Шлях води". Таким чином Ландау був продюсером 3 з 4 найкасовіших фільмів в історії кіно.

"Джон Ландау вірив у мрію про кінематограф. Він вірив, що кіно — це найкраща людська форма мистецтва, і щоб знімати фільми, потрібно спочатку самому бути людиною. Його запам’ятають не тільки своєю величезною щедрістю духу, але й самими фільмами", - сказав Кемерон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про першу стрічку 2024 року, яка зібрала у кінопрокаті понад мільярд доларів.

Також "Коментарі" писали про те, що стало відомо, яке нове плем'я з'явиться у фільмі "Аватар 3".