Головна Новини Суспільство події Помер один із найвідоміших українських дикторів
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер один із найвідоміших українських дикторів

Микола Козій помер на 80 році життя

8 вересня 2020, 12:42
Поділіться публікацією:








У понеділок, 7 вересня, помер один з найвідоміших дикторів в Україні, радіоведучий і актор дубляжу Микола Козій. Про це повідомив генеральний продюсер "Українського радіо" Дмитро Хоркін.

Помер один із найвідоміших українських дикторів

"Помер Микола Козій — легендарний диктор Українського радіо і перший бренд-войс телеканалу 1+1. Йому було 79 років. Голос епохи. Світла пам'ять, Маестро", — написав Дмитро Хоркін на своїй сторінці в Facebook.

Миколу Козія називали одним з найкращих українських дикторів. Він озвучував українською мовою Томос про надання автокефалії Православній церкві України та читав текст для першої україномовної Біблії в аудіоформаті. Його голосом українською мовою говорили персонажі фільмів "Король говорить", "Ноїв ковчег", телесеріалів "Альф", "Коломбо", мультсеріалів "Паровоз Томас та його друзі", "Трансформери" і багатьох інших.


Також його голос знайомий багатьом завдяки рекламі українською мовою "Hershey's", "Ariel", "Calgon", "P & G", "Western Union", "101".

Він також озвучив велику кількість аудіокниг, частина з яких зроблена для "Українського товариства сліпих" (УТОС), а також передачі французької телекомпанії FCI, програму "Дотик природи". Відзначимо, численні читачі УТОСу називають Миколу Козія кращим диктором аудіокниг. Вони часто вибирають аудіокниги тільки через те, що їх озвучив Козій.

Раніше "Коментарі" писали, що 1 вересня на 77-му році життя помер російський актор Борис Клюєв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини