Головна Новини Суспільство події Помер автор відомого радянського мультфільму "Ну, постривай!"
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер автор відомого радянського мультфільму "Ну, постривай!"

Сценаристу Олександру Курляндському було 82 роки

21 грудня 2020, 11:35
Поділіться публікацією:

Помер відомий радянський і російський письменник, сатирик та сценарист Олександр Курляндський.  Про втрату повідомив його колега та друг Михайло Ліпскеров на особистій сторінці в Facebook. Причина смерті  82-річного сценариста не уточнюється.

Помер автор відомого радянського мультфільму "Ну, постривай!"

Помер відомий письменник та сценарист Олександр Курляндський. Фото: apnews.com.ua

У коментарях підписники Михайла Ліпскерова висловили свої співчуття.

Найпопулярніші роботи Олександра Курляндського - "Ну, постривай!", "Баба-яга проти!", "Повернення блудного папуги". Його гумористичні оповідання увійшли в кіножурнал Єралаш.

Автор писав і для дорослих. Серед його серйозних робіт пародійний бойовик "Тринадцята ніжка Буша" та книга "Таємниці кремлівських підземель".

За свою діяльність сценарист був удостоєний премій "Золоте теля", "Клубу 12 стільців" та "Літературної Газети".

Нагадуємо, що від ускладнень коронавірусної хвороби помер відомий дослідник, історик, професор Українського католицького університету Ігор Скочиляс. Йому було 53 роки.

Ігор Скочиляс — автор низки історико-краєзнавчих нарисів. Автор написав понад 250 статей, розвідок з історії Тернопільщини, історії церкви в Україні українською, а також англійською, італійською, литовською, польською і російською мовами. Чоловік став натхненником та прикладом для багатьох українських студентів.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що від коронавірусу помер відомий режисер і сценарист Олександр Рехвіашвілі. Йому було 82 роки. Причиною його смерті стали ускладнення, які були викликані COVID-19.

За свою кар'єру встиг попрацювати з Отаром Іоселіані, Георгієм Шенгелая, Сергієм Герасимовим. Також знявся у фільмі "Піросмані", де йому дісталася роль французького художника.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини