Поліція АР Крим та Департамент карного розшуку НПУ ліквідували міжнародний канал поставки фальшивих доларів. Деталі операції

Для збуту фальшивих грошей зловмисники створили канал в одному з месенджерів

У Києві поліцейські Головного управління Національної поліції України (НПУ) в АР Крим і Севастополі спільно з оперативниками Департаменту карного розшуку Нацполіціі ліквідували міжнародний канал поставки підроблених грошей. У спецоперації були задіяні понад сто правоохоронців, включаючи бійців підрозділів КОРД і ТОР. Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі України.

Під час досудового розслідування співробітники правоохоронних органів встановили, що на території України діє злочинна група вихідців з країн Закавказзя та Азії.

"Зловмисники налагодили канал постачання та збуту підроблених доларів США. Фальшивки доставляли поза митним контролем через АР Крим з Республіки Туреччина ", - йдеться в повідомленні.


Фото: Нацполіція

Зловмисники створили канал в одному з месенджерів, де приймали замовлення і вели переписку з "покупцями". "Товар" доставляли через поштові відділення, а також при особистих зустрічах. Прим грошових коштів здійснювався на гаманці електронної платіжної системи або готівкою.

"Вартість фальшивих купюр варіювалася залежно від розміру замовлення і становила від 50 до 60 відсотків номінальної вартості доларів США", - повідомили в Нацполіціі.

За даними слідства, злочинці планували доставити в Україну фальшиві купюри загальним номіналом в мільйон доларів.

Спецоперація була проведена 18 серпня в Києві під час передачі 10 тисяч фальшивих доларів.


Фото: Нацполіція

Крім того, на території Києва, Харкова, Маріуполя та Кривого Рогу було проведено 14 санкціонованих обшуків. Під час документування злочинної діяльності поліцейські вилучили у фігурантів більше 30 тисяч підроблених доларів

До групи входило десять осіб. Сім найбільш активних учасників угруповання затримані. За перевезення і збут підроблених грошей зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в кінці липня поточного року поліція АР Крим спільно з Департаментом боротьби з наркозлочинністю Нацполіціі затримали організаторів каналу контрабанди з партією героїну з Ірану загальною вагою понад 368 кілограм.