Поліцейських, які били беззбройного активіста, відсторонили від служби

Керівник поліції Києва Андрій Крищенко розпочав службову перевірку

Начальство Національної поліції Києва усунув від служби двох поліцейських, які били ногами беззбройного активіста у будівлі Шевченківського районного суду столиці, де сьогодні розглядається справа Сергія Стерненко, який в 2018 році вбив нападника на нього Івана Кузнєцова. Про це повідомили у виданні "Українська правда" з посиланням на заяву керівника поліції Києва Андрія Крищенко.

"Виходячи з інформації в пресі, де є фото, на якому є дії, які можуть свідчити про можливе перевищення сили поліцейськими, мною призначена службова перевірка. Ці дві людини відсторонені від несення служби", — заявив глава столичної поліції.

За словами Андрія Крищенко, всі матеріали службового розслідування передадуть в Державне бюро розслідувань. Також він попросив журналістів, у яких є фотографії або відеозапису інциденту, надати їх у поліцію або опублікувати публічно. Керівник поліції Києва вважає, що фото - і відеофіксація допоможе правоохоронним органам швидше провести службову перевірку та повідомити громадськість про результати.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Москві американця Пола ділеп, уїла засудили до 16 років колонії за шпигунство.