Пірати захопили ще двох українських моряків біля берегів Нігерії

Кількість викрадених піратами українців біля берегів Нігерії зросла

Стало відомо, що поблизу берегів Нігерії вже шестеро українських моряків – членів екіпажу танкера Curacao Trader – виявилися серед викрадених піратами вчора, 17 липня. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України для "РБК-Україна".

Раніше дипломатичне відомство говорило про чотирьох українських заручників, але виявилося, що банда піратів викрала ще двоє громадян України. І зараз загальна кількість викрадених українських моряків становить шість.

Відзначимо, що всього банда піратів взяла в заручники 13 членів екіпажу танкера, за попередніми даними, всі вони громадяни України та Російської Федерації. Повідомляється, що зловмисники напали на танкер у найбільш віддаленій від берега точці, яка коли-небудь була зафіксована раніше серед випадків піратства в Гвінейській затоці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україну прибув спеціальний рейс з українськими моряками, які більше трьох років провели за ґратами в Лівії. Додому повернулися 14 українців. Всіх їх підозрювали у причетності до контрабанди нафтопродуктів.