Під Офісом президента зіткнення на акції через Стерненка

Акції на підтримку активіста Стерненка сьогодні проходять не тільки в Києві

Під Офісом президента України влаштували акцію протесту через вирок активістові Сергію Стерненку. На Банковій зібралися понад 1000 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна.

Протестуючі спочатку кидали сніжки в кордон поліції, потім в хід пішли фаєри. У бік правоохоронців, за словами очевидців, також розпилювали щось з балончиків, вибухають петарди. Силовики заходять в натовп і поділяють її на частини, найзавзятіших виводять з натовпу. З двох з правоохоронців протестуючі зірвали шоломи.

Люди вимагають звільнити активіста, якого засудили до 7 років в'язниці. До Офісу президента стягнули силовиків.



Учасники протесту скандують "Свободу Стерненко!". Акції на підтримку активіста Стерненка сьогодні проходять не тільки в Києві.

Відзначимо, прокурори підтримували публічне звинувачення в Приморському районному суді Одеси щодо Стерненка, обвинуваченого в незаконному поводженні зі зброєю, викраденні людини та розбійному нападі за попередньою змовою групи осіб (ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 187 КК України).



Вироком суду Стерненко був визнаний винним і за сукупністю кримінальних злочинів засуджено до 7 років 3 місяців позбавлення волі з часткової конфіскації майна.



Нагадаємо, правозахисник колишнього лідера місцевого "Правого сектора" Сергія Стерненка Масі Найєм заявив, що глава держави Володимир Зеленський пропонував Стерненко посаду в правоохоронному органі. Найєм додав, що ця зустріч відбувалася в червні 2019 року, і серед присутніх був екс-глава Офісу Зеленського Андрій Богдан.

23 лютого, громадськість розбурхала новина про вирок громадському активісту Сергію Стерненку. 7 років і 7 місяців - саме такий термін виніс чоловікові Приморський суд Одеси. У суспільстві говорять, що Стерненко повинен був отримати виправдувальний вирок, до того ж виносити його ніби як збирався інший суддя. Що ж відомо про суддю Віктора Попревич, який "здивував" громадянське суспільство, можна прочитати в нашому матеріалі.