Окупанти на Донеччині обстріляли селище Тарамчук: будинки без електрики

Аби відновити електропостачання, потрібні дозволи з окупованої території

Селище Тарамчук на Донеччині залишилось без електрики внаслідок обстрілу окупантами. Про це пише на своїй Facebook сторінці керівник гуманітарної місії Євген Каплін.

Обстріли велися двічі - о 6 та о 9 ранку. Зазанали ушкоджень будинкі місцевих мешканців. Припинила працювати трансформаторна підстанція, , опори та лінії електромереж. Населення залишаеться без електропостачання.

"Для виїзду ремонтних бригад і відновлення електроенергії у селищі необхідні двусторонні письмові гарантії припинення вогню. Отримання таких гарантій з боку непідконтрольних територій в минулий раз затягнулось більше ніж на місяць. Увесь цей час селище залишалося без електрики", - повідомляє Євген Каплін.

Інформація про обстріляні будинки ще уточнюється, так як обстріли продовжуються.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у партії Путіна обмовилися, зізнавшись, що саме Росія захопила Донбас. Так, депутат Держдуми РФ від керівної партії "Єдина Росія" Дмитро Саблін заявив, що на Донбасі проходить "експеримент по возз'єднанню цієї території з Росією". Дмитро Саблін зробив таку заяву абсолютно відкрито, приїхавши до окупованого Донецька.

Журналіст Денис Казанський зазначив, фактично депутат російської Держдуми визнав те, про що вже давно говорять, — Кремль проводить експерименти на окупованих українських територіях. Ну, а готовність Москви піти на те, щоб на території ОРДЛО "нарізати" російські мажоритарні округи, зайвий раз підтверджує ту тезу, що немає і не було ніколи "внутрішнього конфлікту" в Україні, як і не було ніякої "громадянської війни".