Німеччина оголосила у розшук українця за вибух газопроводу "Північні потоки"

Генпрокуратура ФРН відмовилася коментувати повідомлення ЗМІ про ордер на арешт

Німецька Генпрокуратура оголосила у розшук українця, якого звинувачують у вибуху газопроводу "Північні потоки". За повідомленнями провідних німецьких ЗМІ, зокрема Süddeutsche Zeitung, Die Zeit та телеканалу ARD, чоловік на ім'я Володимир тимчасово проживав у Польщі. Про це пише BILD.

Згідно з джерелами, слідчі з Німеччини зацікавилися трьома українськими дайверами: двома чоловіками та однією жінкою. Вони вважають, що Володимир міг відігравати ключову роль в організації та виконанні цієї диверсії. Про інших двох підозрюваних поки що мало що відомо.

Володимир уже встиг покинути Польщу, і, схоже, він дізнався про виданий на нього ордер і зміг уникнути арешту. Раніше він заявляв у пресі, що не має відношення до вибуху, що робить цю ситуацію ще заплутанішою.

Генпрокуратура ФРН поки що не коментує ситуацію, і це лише посилює суспільний інтерес та здогади про те, що могло стати причиною такого резонансного інциденту.

Раніше "Коментарі" писали, що Швеція завершила розслідування диверсії на російських газопроводах "Північний потік", підірваних у вересні 2022 року. Про це в інтерв'ю журналу Time повідомив прем'єр-міністр королівства Ульф Крістерссон.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Берлін має намір відкрити Балтійський термінал для зрідженого природного газу (ЗПГ), пов'язаний із неіснуючою інфраструктурою російської газопровідної мережі Nord Stream. План обговорювався під час зустрічі за зачиненими дверима з канцлером Олафом Шольцем та міністром економіки Робертом Хабеком. "Трубопровід буде підключений до існуючої газової інфраструктури в Любміні з весни 2024 року", - сказав Хабек, маючи на увазі точку з'єднання на материку, де також закінчуються бездіючі труби "Північного потоку".