Невдала спроба махінації: зірвано тендер на мільйони в Херсонській області

Економічна безпека України виявила порушення в тендері на 38 млн грн у Херсонській області

Аналітики Бюро економічної безпеки України нещодавно знайшли порушення в одному з тендерів, оголошеному Департаментом розвитку територій Херсонської ОДА. Департамент планував витратити понад 38 мільйонів гривень на будівництво восьми артезіанських свердловин у Херсонській області, що мало вирішити проблеми з водопостачанням.

Але під час перевірки аналітики виявили, що компанія, яка виграла тендер, раніше вже мала проблеми з законом. Антимонопольний комітет України ухвалив рішення, що це підприємство порушило правила конкуренції — заздалегідь домовилося з іншими учасниками, щоб вплинути на результати торгів.

Оскільки участь компанії з таким минулим порушує законодавство про держзакупівлі, фахівці Бюро економічної безпеки звернулися до замовника і порадили скасувати цей тендер. Департамент розвитку територій прислухався до рекомендацій і скасував закупівлю.

“Допуск такого учасника до закупівлі є порушенням тендерного законодавства, фахівці БЕБ скерували замовнику рекомендаційний лист про виявлені порушення. Після чого замовник скасував проведення закупівлі на будівництво свердловин. Таким чином аналітики упередили ризикову закупівлю на 38 млн грн”, - йдеться в повідомленні БЕБ.

Читайте також на порталі “Коментарі” - На Оболоні у столиці побудували свердловину, глибина якої не відповідає тій, що була затверджена документами. Представникам підприємств, які виконували роботи, оголосили підозри. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.