Найновіший американський винищувач епічно розбився під час посадки (ВІДЕО)

На щастя, пілотові вдалося врятуватися - він швидко оцінив небезпечну ситуацію і встиг катапультуватися.

Винищувач F-35B, який є найновішою американською розробкою, розбився під час випробувального польоту в штаті Техас, що знаходиться на півдні США. Так, під час тренувального польоту пілот вже здійснював посадку і з поки що не встановлених причин винищувач зазнав аварії. На щастя, пілотові вдалося врятуватись - він вчасно катапультувався. Відео того, що сталося, потрапило до соціальних мереж і стало надбанням громадськості.

На відеозаписі ми можемо бачити, що у винищувача підломилося носове шасі і він викотився за межі злітно-посадкової смуги, обернувшись довкола власної осі та зачепивши крилом землю. Інцидент стався на авіабазі Військово-морських сил США Форт-Уерт під час горизонтальної посадки винищувача. Причини аварії встановлюються. За цим фактом проводиться розслідування.

Для довідки: F-35 Lightning II (F-35 "Блискавка II") - це сімейство багатофункціональних малопомітних винищувачів-бомбардувальників п'ятого покоління, розроблене американською фірмою (Lockheed Martin) у трьох варіантах:

- F-35A наземний винищувач (звичайний зліт та посадка" для ВПС США);

- F-35B винищувач з коротким зльотом та вертикальною посадкою

- F-35С палубний винищувач для ВМС.

Раніше "Коментарі" писали про те , що у 22-річного українця виявили автопарк вартістю понад $600 тисяч (ФОТО) . Фотографії суперкарів, якими володіє молодий українець, облетіли багато соцмереж та журналістів вирішили дізнатися, звідки у хлопця гроші на такий значний автопарк.

Читайте також: Названі програми, які миттєво розряджають телефон: список. Багатьом із нас доводиться годинами сидіти без світла, і це змушує замислитися над тим, як можна заощадити заряд батареї на своєму гаджеті.