Нашестя отруйних павуків в Україні: у МОЗ зробили заяву

У МОЗ заперечують інформацію про випадки масових укусів отруйних павуків в Україні.

Міністерство охорони здоров’я прокоментувало інформацію у соціальних мережах, де з’явились повідомлення про нашестя отруйних павуків, які становлять смертельну загрозу для людей. У МОЗ заявили, що це російська дезінформація і в Україні смертельні випадки після укусу павуків практично не трапляються.

МОЗ вказує, що нещодавно відомство спростувало фейки про епідемію гарячки Денге в Україні, як почала розповсюджуватись нова дезінформація.

"Причому ця "епідемія", в їхній хворобливій уяві, походить з тих самих американських біолабораторій, звідки вилітали бойові голуби! Добре, що хоч не гібрид павука і голуба...Мовляв, у нас тут справжній апокаліпсис: вже є кілька смертей, і маса людей потрапила до лікарень", - реагує МОЗ.

Міністерство охорони здоров’я стверджує, що насправді не фіксували жодного масового звернення українців за медичною допомогою через укуси павуків. Єдиний випадок, який стався в останні дні – це укус павука каракурта в Одеській області, де постраждалий перебуває в лікарні, однак його стан стабільний.

У МОЗ наголосили, що спека справді активізувала павуків, однак це не призводить до летальних випадків. Також у міністерстві вказали, що у випадку укусу отруйного павука варто звернутись до медиків, проте зазначили на практичну відсутність смертей від павуків в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що британський турист розповів про випадок, коли павук вкусив його за ногу та нібито відклав туди свої яйця. Біологи пояснили ситуацію.

Також "Коментарі" писали про 10 найбільших павуків на планеті.