На західній Україні оголосили жовтий рівень небезпеки через відлигу

Очікується підвищення рівня води на 0,2-0,7 метра

У Державній службі з надзвичайних ситуацій попередили, що в Україні 9 березня на річках басейну Прип'яті очікується підйом рівнів води через весняне потепління. У зв'язку з цим у Волинській області можливі підтоплення сільськогосподарських ділянок, дворів і будинків, йдеться на сайті ДСНС.

"Можливе досягнення відміток затоплення присадибних ділянок (дворів, господарських споруд) і сільгоспугідь в прирічкових населених пунктах Ратнівського, Старовижівського, Любешівського, Маневицького районів Волинської області (рівень небезпеки жовтий)", - повідомили у ДСНС.

Також у службі додали, що очікується підвищення рівня води на 0,2-0,7 метра.

Нагадаємо, що раніше синоптики повідомляли, що в Україні середня місячна температура в березні передбачається на рівні від 0 до 6 градусів тепла. У Криму показник досягає 3 градусів з позначкою "плюс". За даними синоптиків, такі градуси близькі до середніх багаторічних значень. Тоді як кількість опадів в березні складе 26-50 мм. Зокрема, в гірських районах цей показник дорівнює 40-85 мм. Зазначається, що ці значення також знаходяться в межах норми.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Укрзалізниці розповіли, як негода в Україні вплине на розклад поїздів. За словами експертів, попри те, яку погоду спрогнозували синоптики, залізниця є найбільш безпечним видом транспорту в таких погодних умовах. У прес-службі "УЗ" зазначили, що в компанії докладуть всіляких зусиль, щоб забезпечити достатню кількість пасажирських місць, і в разі необхідності воно буде збільшено. В "УЗ" також підкреслили, що в цей момент співробітники залізниці продовжують роботи з очищення залізничної інфраструктури від снігу, в тому числі залізничних вокзалів і станцій.