На Волині голова дитини застрягла у каструлі: що робили батьки

Рятувальники допомогли дитині, голівка якої застрягла в каструлі

Дитина під час гри одягнула собі на голову каструлю та не змогла її зняти. Батьки намагалися допомогти сину самостійно, але їм не вдалося. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України.

Надзвичайники, які прибули на допомогу, заспокоїли маму та її сина, обережно за допомогою ручних ножиць по металу розрізали посудину та успішно зняли з голови дитини.

Із хлопчиком 2022 р.н. усе гаразд, по завершенню рятувальної операції він відразу заснув у мами на руках.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Прочитала в інтернеті: мати намагалася зробити клізму піврічній дитині термометром

8 жовтня бригада екстреної медичної допомоги на Волині доправила із Каменя-Каширського маму із піврічною дитиною. Зі слів мами, у доньки закреп, тож вона намагалася зробити їй клізму за допомогою електронного термометра, змащеного олією — і він повністю опинився в товстому кишківнику дитини. Сказала, що таку пораду прочитала в інтернеті. Про це повідомляють у Волинському обласному медоб'єднанні захисту материнства і дитинства.

На рентгені було чітко видно термометр, також він пальпувався через живіт. "Дістати прилад було дуже непросто", — розповідає хірургиня та ендоскопістка лікарні Юлія Артишук. "Зробили це ендоскопічно. Діяти треба було дуже обережно, щоб не травмувати немовляті анус та внутрішні органи. Самостійно градусник вийти не міг, натомість міг перфорувати кишківник або надалі спровокувати кишкову непрохідність".

Як допомогти дитині під час закрепу, щоб не нашкодити, - читайте за посиланням.