На Донеччині ліквідували наймасштабнішу пожежу: наслідки (ФОТО)

На Донеччині ліквідовано масштабну лісову пожежу на території НПП «Святі гори»

8 вересня масштабна лісова пожежа на території НПП "Святі гори" ліквідована на площі 6000 Га. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС України в Донецькій області.

Вогняна стихія вирувала протягом 8 днів. Рятувальники ДСНС впродовж всього часу проводили комплекс заходів з ліквідації надзвичайної ситуації, зокрема із небезпечної зони евакуювали 3 осіб.

Вогонь пройшов 60 кв. км лісу на території лісництва, знищив 43 житлових будинки, 3 господарчих споруди та 8 автомобілів у Краматорському районі. Завдяки злагодженим діям підрозділів ДСНС вдалося запобігти розповсюдженню пожежі на населені пункти, які межують з лісом, що могло призвести до катастрофічних наслідків.

До ліквідації пожежі залучалися підрозділи ДСНС з Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Полтавської, Черкаської та Харківської областей.

У Харківській області, через те, що вогонь перекинувся з Донеччини, вигоріло ціле село Студенок Оскільської громади.

Загалом вогонь знищив 302 домоволодіння та травмував 3 місцевих мешканців. Внаслідок детонації вибухових пристроїв, залишених ворогом після деокупації цього регіону, постраждали 4 вогнеборці Харківського гарнізону ДСНС.

Як оговтуються мешканці згорілого села та хто їм в цьому допомагає – читайте за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти мають просування на фронті – мапа DeepState

Аналітики проєкту DeepState оновили мапу бойових дій, у пояснювальній записці до якої повідомили про те, що окупанти захопили населений пункт Водяне та просунулися у Гродівці, що на Донеччині, інформує портал "Коментарі".

У зведенні Інституту вивчення війни за 8 вересня повідомляється, що російські сили, продовжували просуватися у напрямку Покровська, але не досягли жодних підтверджених успіхів 8 вересня.

Де ще просувається ворог та фото мапи – дивіться за посиланням.