Головна Новини Суспільство події На 1,5 млн гривень: які цінності вилучили митники під час свят (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На 1,5 млн гривень: які цінності вилучили митники під час свят (ФОТО)

Серед вилучених дорогоцінностей є навіть кілька монет із чистого золота та срібла

14 січня 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

Працівники української митниці на зимові свята зупинили ввезення незаконних коштовностей через київські аеропорти. Про оперативне реагування на порушення законодавства повідомляє прес-служба Державної митної служби України.

На 1,5 млн гривень: які цінності вилучили митники під час свят (ФОТО)

Фото: Fotolia / barbraford

Так, годинники із діамантами загальною вартістю понад 1,5 млн гривень віз із собою громадянин Вірменії. Аксесуари належать торговим маркам "ROLEX" та "ULYSSE NARDIN", вважаються дуже коштовними, але чоловік не оформив відповідних документів на свій вантаж.

На 1,5 млн гривень: які цінності вилучили митники під час свят (ФОТО) - фото 2
На 1,5 млн гривень: які цінності вилучили митники під час свят (ФОТО) - фото 3

"Як виявили митники за допомогою детектору дорогоцінних каменів та аналізатору елементного складу, годинники виготовлені з золота та оздоблені діамантами", — повідомляють на митниці.

Вірменина зупинили в аеропорті "Бориспіль". Він є порушником, адже "зелений" коридор авіапунктів пропуску дозволяє ввозити товари (окрім підакцизних) лише вартістю до 1 тис. євро. Через відсутність необхідних документів годинники вилучені митниками "до рішення суду".

Утім, коштовні речі намагаються не тільки ввезти на територію України, а й вивезти їх звідси. Так, в аеропорту "Київ" зупинили українку, у якої в багажі виявили три старовинні монети, виплавлені із золота й срібла.

На 1,5 млн гривень: які цінності вилучили митники під час свят (ФОТО) - фото 4
На 1,5 млн гривень: які цінності вилучили митники під час свят (ФОТО) - фото 5

На подібний вантаж, звичайно, необхідна спеціальна митна декларація, а також дозвільні документи, що засвідчують право на вивіз таких монет. Ні першого, ні другого жінка, звісно, при собі не мало.

Саме тому золота монета номіналом 15 рублів 1897 року, а також два срібні рублі — 1896 та 1924 років, вилучені митниками до з’ясування обставин. Грошові одиниці будуть обстежені на експертизі, що встановить їх цінність.

Працівники Київської митниці склали протоколи щодо порушення митних правил на обох громадян.

Раніше "Коментарі" розповідали, які саме товари найчастіше вилучали українські митники на кордоні у 2020 році. Невеликий спойлер — серед них дуже багато дитячих іграшок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини