Масово затримують адміністраторів та користувачів Telegram-каналів: що відбувається

Затримання провели у Хмельницькій, Вінницькій областях та Києві

СБУ та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та користувачів Telegram-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію та публікували локації ЗСУ. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію СБУ

Також, за даними СБУ, затримані знімали провокативні стріми та поширювали фейкові повідомлення про українських військових, зокрема представників ТЦК.

У Хмельницькій області заблоковано підривну діяльність одразу 14 осіб, які публічно закликали військовозобов’язаних ухилятися від мобілізації. Зокрема затримані публікували місця перебування та маршрути переміщення представників ТЦК і Національної поліції.

Для поширення контенту вони адміністрували десятки груп у Telegram та Вайбері.

У Києві викрито чотирьох мешканців столиці, які публікували у чатах Telegram-каналів геолокації мобільних блокпостів на території Київщини. Для маскування злочинних дій зловмисники створювали анонімні акаунти у месенджері під вигаданими нікнеймами.

У Вінницькій області судитимуть 30-річного ухилянта, який, крім того, що сам ховався від призову, ще й агітував на своєму Telegram-каналі наслідувати його приклад.

Слідчі СБУ, на підставі отриманих доказів, вже повідомили п’ятьом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Наразі планується повідомити про підозру іншим фігурантам. Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.



Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Харкові працівники ТЦК застосували силу.