Масові замінування: поліція перевірила всі об’єкти

Поліція перевірила об’єкти, щодо яких вчора надійшли повідомлення про замінування – всі вони виявились неправдивими

Переважна більшість повідомлень про замінування надійшла з російських IP-адрес. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національної поліції України.

Опрацьовано понад 2000 викликів, в основному це інформація про мінування адмінбудівель. За фактом за завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян порушені кримінальні провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора, 14 жовтня, по всіх регіонах держави на електронні адреси органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів надійшли анонімні листи про замінування їхніх будівель. Підрозділами поліції відпрацьовано всі заклади, про які надходили сигнали про замінування – всі вони виявились хибними.



Читайте також: Росіяни випустили ракети по Миколаєву: є загиблі та поранені

Уночі, 15 жовтня, близько 02:30, ворог атакував місто Миколаїв, попередньо ракетами типу С-300. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Миколаївської ОВА Віталія Кіма.

У місті близько 02:30 пролунала серія вибухів. Після цього було оголошено повітряну тривогу. У Повітряних силах ЗСУ повідомляли про загрозу балістики. Повторні вибухи було чути о 02:33, ще серія вибухів пролунала о 02:37. Канал Повітряних сил повідомляв про загрозу застосування балістичного озброєння, а згодом — про швидкісні цілі на Миколаїв.

За даними очільника ОВА, пошкоджено інфраструктурний обʼєкт, ресторанний комплекс, торгові павільйони, житлові будинки та автомобілі. Виникли пожежі, тривають заходи з ліквідації. Внаслідок обстрілу загинула жінка, поранення отримали 16 людей, з них трьом надано амбулаторну допомогу.

Фото та подробиці – за посиланням.