Головна Новини Суспільство події Луганщина у вогні: в епіцентр пожеж відправили сотні військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Луганщина у вогні: в епіцентр пожеж відправили сотні військових

Лісові пожежі перекинулися на місцеві селища і знищили кілька десятків будинків

8 липня 2020, 08:36
Поділіться публікацією:








Гасити лісові пожежі в Луганській області допомагають військові. На допомогу рятувальникам відправили 444 бійці. Серед них — військові медики. Про це повідомили в прес-центрі ООС.

Луганщина у вогні: в епіцентр пожеж відправили сотні військових

Фото: ДСНС

Масштабні лісові пожежі на Луганщині спалахнули напередодні. Вогонь перекинувся на місцеві села і дачні поселення. Особливо постраждало селище Смоляніново, де пожежа, станом на ранок, знищила 23 будинки та безліч господарських будівель. Також згоріли 80 дачних будиночків в кооперативі "Вовче озеро".


Своїми силами рятувальникам впоратися з пожежами непросто, тому на допомогу їм відправили майже півтисячі військових.

"Кількість військовослужбовців, яких залучили до ліквідації пожежі, зросла до 444 осіб. Також залучено приблизно 60 одиниць техніки, у тому числі й безпілотні літальні апарати", — йдеться в повідомленні Операції об'єднаних сил.

До гасіння пожежі не залучали військових, які стоять на передовій. На Луганщину приїхали армійці, які зараз знаходяться в тилу, а також військові пожежні підрозділи та санітарні бригади.

При цьому в штабі запевняють, що загрози для місцевого населення немає. А ось масштаби збитків природі та місцевим жителям збільшуються. Також у прес-службі ООС відзвітували про збільшення кількості жертв пожежі. Щоправда, точної цифри не назвали. Можливо, йдеться про останні дані, коли кількість загиблих зросла до 6 осіб. До речі, в ранковому зведенні ДСНС йдеться лише про трьох загиблих.

Також раніше представник уповноваженого ВР з прав людини на Донбасі Павло Лисянський повідомив про те, що кількість постраждалих зросла до 28 осіб.

"Їх усіх забрали в місцеву лікарню. 17 з 28 — це діти. За словами лікарів, їх стан — стабільний. У важкому стані залишається лише чоловік 1962 року народження, який з опіками перебуває в реанімації", — написав Лисянський в Facebook.


Пізніше стало відомо, що чоловік, який був в реанімації, помер близько 3 години ночі. Про це повідомили в Офісі омбудсмена.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що через лісові пожежі на Луганщині розгорнули евакуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини