Луганщина у вогні: через лісові пожежі почали гинути люди

Під час лісових пожеж загинули, щонайменше, три людини

На Луганщині не вдається приборкати лісові пожежі. Вони почали забирати життя місцевих жителів. За вчора померли, як мінімум, троє. Про це повідомила в Facebook генеральний прокурор Ірина Венедиктова. Ще трьох забрали в лікарню. Всі вони отруїлися чадним газом.

Зараз вогонь охопив вже майже 10 тисяч гектарів. Зафіксовано 146 осередків горіння. 82 з них вдалося погасити. Найбільше постраждали Старобільський, Станично-Луганський, Новоайдарський райони, а також Сєвєродонецьк.

"Ситуація в даному регіоні дуже напружена. Загинули вже троє людей. Серед них один - це лісничий. Вогонь пошкодив вже кілька десятків приватних будинків, а також громадські будівлі. До того ж пожежі впритул наблизилися та оточили Сєвєродонецьк", - написала Венедиктова.

Як раніше повідомила Первая полоса, полум'я ледь не охопило Сєвєродонецький хімкомбінат, але вогонь вдалося вчасно зупинити. На околицях міста згоріли гаражі і було чути вибухи.

Офіс генпрокурора відкрив кримінальні провадження за статтею про порушення вимог пожежної безпеки.

Разом з тим, в Станично-Луганському районі очевидці розповіли, через що могли початися пожежі. Люди бачили, як бойовики з окупованих територій обстріляли лісовий масив і вже після цього пожежа почала поширюватися далі. Про це сьогодні, 1 жовтня, повідомили в Станично-Луганській РДА.

"Жителі Станиці Луганської чули постріли, починаючи з 23:30. Снаряди прилітали з окупованих територій і розривались десь в районі КПВВ. Вже через годину там зафіксували масштабну лісову пожежу", - сказано в повідомленні.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в США гасити пожежі збираються за допомогою дрона-рятувальника.