Латвія підняла в небо винищувачі: невідомий об’єкт здивував військових

Радари у Латвії помітили наближення невідомого літального об'єкта.

Вранці 17 вересня Повітряні сили Національних збройних сил Латвії зафіксували непізнаний літальний об’єкт, який наближався до кордону зі сторони Білорусі. Через небезпеку порушення повітряного простору НАТО у повітря були підняті винищувачі. Згодом з’ясувалося, що курйозний випадок виник через зграю птахів.

У Міноборони Латвії повідомили, що до латвійсько-білоруського кордону наблизився невідомий літальний об’єкт. У повітря були підняті винищувачі Місії патрулювання повітряного простору НАТО з військової бази "Ліелварде", які проводили обстеження Краславського району, де невідомий об’єкт перетнув кордон.

Згодом апаратура спостереження за повітряним простором виявила зграю птахів у цьому місці. Інших підозрілих об'єктів зафіксовано не було. Літаки патрулювання повітряного простору НАТО повернулися на авіабазу.

Як пояснив міністр оборони Андріс Спрудс Латвія має спільний кордон з країною-агресором, тому постійно стикається з гібридною війною та її наслідками.

"Наближаються нові виклики, тому ми посилили наші можливості виявлення, ми консультуємося з нашими союзниками", - сказав Спрудс.

За його словами, винищувачі були підняті в повітря, адже радари зафіксували наближення невідомого літального об'єкта, тому відреагували на небезпеку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про хитрий план Путіна, який пояснює, чому російські безпілотники активно почали залітати на територію Білорусі.

Також "Коментарі" писали про у Польщі впало НЛО поблизу з російським кордоном. З'явились перші висновки інциденту, які вказують, що це були повітряні кулі з кириличними написами.