Кривий Ріг накрила небезпечна пилова буря: чи загрожує вона людям (ФОТО)

Місцевих мешканців просять обмежити пересування містом

На Місто Кривий Ріг насунулась пилова буря, що є небезпечною для городян. Про це в соціальних мережах інформує керівник місцевої екологічної інспекції Андрій Мальований.

За його інформацією 20 жовтня місцева система моніторингу повідомила про значне збільшення норм із вмістом пилу. Схожі пилові бурі тепер вже характерні і для нашої країни через те, що змінюється клімату.

Це трапляється з тої причини, що довго немає опадів і ґрунт пересушується. Буревій підіймає верхній сухий шар ґрунту, що і веде до запилення повітря на чималій території. Якраз в ці дні маємо штормові пориви вітру і жовтий рівень небезпеки.

Керівник екоінспекції зазначив, що в їх рідному місті ситуація є складною через те, що працює багато гірничодобувних підприємств та відкритих кар’єрів. Штормові пориви вітру здіймають в повітря небезпечні сполуки і дрібно дисперсні частки з територій промислових об’єктів. Це є небезпечним явищем для здоров’я людей.

Важливо, що фахівці дають поради, як вберегти себе під час пилової бурі. При можливості, в такий час потрібно менше ходити територією міста. Коли необхідно вийти з дому, обов’язково надягнути маску або захистити обличчя пов’язкою з тканини. В приміщенні мають працювати зволожувачі повітря, не зашкодить і вологе прибирання.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Кривому Розі чоловік зі зброї стріляв у підлітків.За інформацією поліціянтів, городянин два рази вистрілив з травматичної зброї в сторону, куди йшли два місцеві хлопчаки. На цьому місці знайшли дві гільзи. Потім стрілець одумався чи злякався того, що накоїв та втік додому.