Коронавірус забрав життя відомого українського історика

Ігор Скочиляс написав понад 250 наукових статей про Україну

Від ускладнень коронавірусної хвороби помер відомий дослідник, історик, професор Українського католицького університету Ігор Скочиляс. Йому було 53 роки. Про втрату повідомили на офіційній Facebook-сторінці навчального закладу, де працював історик.

Відомо, що згодом після того, як Ігор заразився коронавірусом, його доставили в лікарню в тяжкому стані.

Відзначається, що Ігор Скочиляс зробив внесок не тільки в наукову діяльність, він займав активну громадську позицію. Чоловік відстоював незалежність України під час Революції Гідності.

Ігор Скочиляс - автор низки історико-краєзнавчих нарисів. Автор написав понад 250 статей, розвідок з історії Тернопільщини, історії церкви в Україні українською, а також англійською, італійською, литовською, польською і російською мовами.

Професор мав багато нагород, серед яких відзнака Національної академії наук України "За вагомий внесок у розвиток науки, активну науково-організаційну роботу" та відзнака Львівської архиєпархії УГКЦ "За дослідження історії Української Греко-Католицької Церкви".

Чоловік став натхненником та прикладом для багатьох українських студентів.

В історика залишилася сім'я - дочка та дружина.

Нагадаємо, що раніше від ускладнень, які були викликані COVID-19, помер відомий радянський актор і каскадер Олександр Массарський. Йому було 93 роки.

Олександр Массарський прожив насичене і яскраве життя. Він запам'ятався людям, як основоположник вітчизняної школи каскадерів і людина, яка завжди готова була прийти на допомогу іншим.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, як правильно харчуватися під час епідсезону грипу та ГРВІ.