Контрафактний товар на 11 млн грн виявило БЕБ: що продавали незаконно

Постачання підакцизного товару організували з однієї країни ЄС поза митним контролем

У Львівській та Волинській областях детективи БЕБ викрили групу осіб, яка займалася незаконним продажем підакцизних товарів. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Бюро економічної безпеки України.

У ході розслідування виявили, що група осіб організувала переміщення електронних сигарет в пунктах пропуску Львівської та Волинської областей. Товар перевозили поза митним контролем. Підакцизну продукцію ввозили на територію України від постачальника, що знаходиться на території однієї з країн ЄС.

Продавали одноразові електронні сигарети та нікотиновмісні рідини для електронних випаровувачів у групах в месенджері Telegram.

“Детективи БЕБ провели обшуки в транспортних засобах, складах та за адресами проживання фігурантів. Вилучено понад 17 тис. шт. електронних сигарет, рідини до них, пристрої для електронних випаровувачів тощо. Орієнтовна вартість вилучених підакцизних товарів становить понад 11 млн грн”, - повідомили у БЕБ.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 201-4 Кримінального кодексу України. У ході досудового розслідування призначено низку судових експертиз.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Чернівцях детективи БЕБ ліквідували канал контрабанди одягу, взуття та аксесуарів відомих брендів.

Детективи викрили групу осіб, які систематично ввозили на територію України одяг, взуття та аксесуари відомих світових брендів. При цьому не сплачували податки та митні збори.

Детальніше про проведення розслідування читайте за посиланням.