Кіт врятував власницю під час обстрілу

Ворог завдав удару по житловому сектору міста Мирноград, поціливши у 5-поверховий житловий будинок

З-під завалів зруйнованого будинку в Мирнограді рятувальники ДСНС дістали не лише людей, а й справжнього героя – кота, який провів під уламками майже добу. Але найдивовижніше те, що цей пухнастик не просто вижив, а й врятував життя своїй господині, передбачивши обстріл.

За кілька хвилин до того, як російська ракета влучила у будинок, кіт почав несамовито нявкати та наполегливо кликати господиню до кімнати, яка дивом залишилася неушкодженою. Жінка, довірившись інстинкту свого улюбленця, перейшла до цієї кімнати, і це рішення врятувало їй життя.

Після порятунку кіт був переданий власниці, яка не могла стримати сліз радості. Пухнастий герой був неушкоджений і щасливий знову опинитися в обіймах своєї господині.


Пошуково-рятувальна операція у Мирнограді тривала півтори доби. Рятувальники розібрали 130 тонн будівельних конструкцій, працюючи цілодобово, щоб врятувати життя людей. Всього поранено 7 людей, ще 7 врятували співробітники ДСНС.

“До трьох осіб збільшилася кількість жертв у зруйнованій п’ятиповерхівці Мирнограда: аварійно-рятувальні роботи завершено. До робіт залучалося: 81 особа та 20 одиниць техніки, зокрема від ДСНС України – 70 чоловік особового складу та 17 одиниць техніки й кінологічний розрахунок”, - йдеться в повідомленні ДСНС.

Нагадаємо, що посеред дня ворог завдав удару по житловому сектору міста Мирноград, поціливши у 5-поверховий житловий будинок. Внаслідок влучання відбулося руйнування одного із під'їздів будинку.