Кадр дня: білоруське телебачення змінило назву України як країни (ФОТО)

На думку білорусів, Україна досі УРСР

Білоруське державне телебачення змінило назву Україна на колишня Українська радянська соціалістична республіка. Про це передає "Укрінформ".

Під час показу сюжету про поширення COVID-19 в Україні зверху з'явилася плашка "Колишня УРСР".

Як повідомляє кореспондент видання, це точно не випадкова помилка. Подібні зміни також торкнулися Польщі ( "Колишня Польська народна республіка") та Литви ( "Колишня радянська Литовська республіка").

Можна припустити, що це пов'язано з політичною позицією даних країн, які не визнали Олександра Лукашенка легітимним президентом Білорусі.

Як раніше повідомляли "Коментарі", у державного секретаря США запитали позицію країни про вибори президента Білорусі, а Маяк Помпео так і не зміг її толком озвучити.

"Так, Лукашенко сам себе привів до влади, можна сказати, призначив. Зараз немає ніякого сенсу говорити про те, хто президента Білорусі. Опозиційні кандидати? Чи є вони чинною владою? Я не хочу відповідати на це питання. Зараз важливо, щоб не повторився український сценарій. Російським ми вже про це натякнули, що їх війська ні при яких розкладах не потрібні в Білорусі. Це тільки ускладнить і так напружену ситуацію в регіоні ", - зазначив Помпео.