Інструктор з підготовки побив військового на полігоні

На Кіровоградщині ДБР розпочало провадження за фактом побиття військовослужбовця на полігоні

Працівники ДБР порушили кримінальне провадження за фактом побиття військовослужбовця на навчальному полігоні на Кіровоградщині. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

17 вересня 2024 року під час занять з вогневої підготовки між інструктором та одним з курсантів виник конфлікт. У результаті суперечки посадовець побив військовослужбовця прикладом автомата. З тілесними ушкодженнями курсанта було госпіталізовано до лікарні. Вже наступного дня слідчі Бюро порушили провадження за ч. 5 ст. 426-1 ККУ.

Досудове розслідування триває.

Процесуальне керівництво здійснює Кропивницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальну справу у зв'язку зі смертю військовослужбовця внаслідок дорожньо-транспортної пригоди (ДТП). За кермом автомобіля, який скоїв наїзд, перебував один із керівників Ніжинського районного управління поліції.

Інцидент трапився сьогодні приблизно о 11:00. Правоохоронець на службовому автомобілі прямував до одного з перехресть в центрі Ніжина, коли раптово на дорогу вибіг чоловік. Водій не зміг уникнути зіткнення, і військовослужбовець, який отримав травми, загинув на місці події. Згідно з попередньою інформацією, водій був у тверезому стані. Фото – за посиланням.

Читайте також: Військовий викрадав майно з частини та здавав у ломбард

Слідством встановлено, що 32-річний кулеметник з липня по вересень 2023 року викрадав військове майно, а саме: три дальноміри Rangemaster 2800 Leica, які в подальшому здав в ломбард. Таким чином державі заподіяно збитків на суму майже 95 000 грн. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.