Головна Новини Суспільство події Іноземка через прапор потрапила за ґрати у «ДНР»: першим забив тривогу Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Іноземка через прапор потрапила за ґрати у «ДНР»: першим забив тривогу Медведчук

Громадянка Іспанії була затримана «за образу держави» в так званій «ДНР». Вийти на свободу жінці допоміг лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук

26 червня 2020, 17:08 comments1832
Поділіться публікацією:

Громадянка Іспанії зняла прапор зі свого балкона в тимчасово непідконтрольному Україні Донецьку і потрапила за ґрати. На щастя, народний депутат, лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук вчасно забив тривогу і жінці вдалося повернутися на свободу. Про це повідомляють іспанські ЗМІ.

Іноземка через прапор потрапила за ґрати у «ДНР»: першим забив тривогу Медведчук

Так, Євгенія Йепес Вінуеза (Лукієнко), дружина громадянина Іспанії була затримана 3 червня в Донецьку за те, що зняла з балкона прапор, повішений там у її відсутність. Вночі в квартиру Євгенії вломилася група молодиків з "Міністерства безпеки ДНР", жінку відвезли в СІЗО, проти неї порушили кримінальну справу "за образу держави".

Як розповіла постраждала, в камері було тільки відро і пара пляшок води. Більш того, було заборонено лежати в ліжку з шостої ранку до десятої вечора, а можна було тільки сидіти.

"Мені сказали, що я заарештована на 30 днів і можу провести роки в очікуванні суду", ‒ розповіла Євгенія.

Однак затримання отримало широкий громадський та інформаційний резонанс. Рідні та друзі жінки зверталися за допомогою до кого тільки можна, аби допомогти затриманій. Так, 20 червня відбувся суд, в ході якого обвинувачення було переглянуто. Потім Євгенію вивезли до лінії зіткнення і відпустили. За словами потерпілої, на звільнення вплинуло те, що її чоловік – іспанець. Однак цього б не було без сторонньої допомоги небайдужих до її ситуації людей.

"Дуже вдячна народному депутату Віктору Медведчуку, а також міжнародним організаціям (Червоний Хрест, посольство Іспанії в Києві, ОБСЄ, представникам ООН), які забили тривогу, завдяки чому я на волі", — сказала Євгенія.

Раніше повідомлялося, коли можуть пройти місцеві вибори в ОРДЛО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини