Хмельниччина "живе із задоволенням": ДБР виявило у депутатки понад півтора мільйона доларів

Жінка не задекларувала статки та причетна до оборудок на митниці

Працівники ДБР виявили у депутатки Хмельницької міської ради понад півтора мільйона незадекларованих доларів та об’єкти нерухомості. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

Жінка у своїй декларації взагалі не вказала наявність у неї готівки. Водночас під час обшуків у індивідуальних банківських комірках, відкритих на її ім’я, та за місцем її роботи правоохоронці вилучили понад 1,5 млн доларів США у різній валюті.

Слідчі Бюро розслідують кримінальне провадження щодо оборудок на Хмельницькій митниці під час виконання угод приватною компанією, директором якої нині є депутатка.

Наразі фігурантка затримана за підозрою у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років з конфіскацією усього майна.

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Інвалідність "під ключ": керівниця МСЕК та її син заробили понад 6 мільйонів доларів

Працівники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДБР.

Син посадовиці обіймає керівну посаду у головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області. Правоохоронці у межах розпочатого кримінального провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби, провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовців.