Харківського рятувальника Артема Костирю нагородили званням Героя України посмертно

Харківський рятувальник загинув під час повторного ворожого обстрілу

За поданням Харківської обласної військової адміністрації, Указом Президента України Володимира Зеленського від 16 вересня 2024 року Артему Костирі присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно). Це високе визнання стало вдячністю за його відвагу та самовідданість, проявлені під час виконання службових обов'язків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Артем Костиря - підполковник служби цивільного захисту, був керівником Харківського районного управління ГУ ДСНС. 13 липня 2024 року під час виконання службових обов'язків, рятуючи життя інших, загинув внаслідок російського удару по селищу Буди. Артем Костиря був одним з перших, хто прибув на місце події, щоб ліквідувати наслідки ворожої атаки. Незважаючи на небезпеку, він очолював і керував діями пожежно-рятувальних підрозділів. На жаль, другий ракетний удар обірвав життя 40-річного чоловіка.

Артем Костиря присвятив службі в ДСНС 19 років свого життя. За цей час він пройшов шлях від інспектора до начальника управління, завжди залишаючись вірним своїй справі.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

16 липня з підполковником ДСНС Артемом Костирєю попрощалися у Харкові. Місяць тому чоловіку виповнилося 40 років. Ховають його у закритій труні, повідомляє кореспондент Суспільне Харків.

На прощання із загиблим прийшли понад пів тисячі колег, рідних та друзів. Рятувальник Артем Костиря — родом з Херсонської області. У Харківському районі він працював останні 12 років, розповів начальник управління ДСНС Харківщини Артем Астахов.

"Начальником Харківського районного управління Артема призначили у квітні. Першою його посадою була — молодший інспектор у Холодногірському районі. Після цього працював у інспекції, був начальником підрозділу. 13 липня він прибув на місце влучання, з колегами гасив пожежу і рятував цивільних. Отримав інформацію про можливий повторний удар, вивів з місця усіх цивільних та підлеглих, а сам не встиг піти — ракета впала неподалік від нього", — сказав Астахов.