Головна Новини Суспільство події Хакери намагалися вкрасти дані виробників вакцин від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери намагалися вкрасти дані виробників вакцин від коронавірусу

Поліція розслідує хакерську атаку в результаті якої зловмисники отримали доступ до документів про вакцину проти коронавірусу

10 грудня 2020, 13:20
Поділіться публікацією:

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA), яке займається оцінкою ліків і вакцин для Європейського союзу, оголосили про атаку хакерів на сервери компанії. В результаті кібернападу деякі документи, що  стосуються вакцин компаній BioNTech і Pfizer, потрапили у відкритий доступ.

Хакери намагалися вкрасти дані виробників вакцин від коронавірусу

Кіберзлочинці викрали документацію по вакцині від коронавірусу

"Був незаконно отриманий доступ до деяких документів, пов'язаних з нормативним представленням вакцини-кандидата BNT162b2 BioNTech і Pfizer, яке зберігалося на сервері EMA", — підкреслили в заяві BioNTech.

На думку експертів, вкрадена документація може мати величезну цінність для інших компаній і країн, які займаються розробкою вакцини.

Фармацевтичні компанії Pfizer і BioNTech вже встигли заявити, що не вірять, що будь-які особисті дані учасників випробувань були скомпрометовані, і EMA "запевнила нас, що кібератака не вплине на терміни її перевірки".

Нагадаємо, що раніше зазначені компанії подали заявки на реєстрацію свого продукту в Євросоюзі. Вакцина Pfizer-BioNTech є головним претендентом на перемогу в глобальній гонці проти коронавірусу. Препарат вже застосовують у Великобританії, а нещодавно і Ізраїль отримав першу партію вакцини цього виробника.

Як повідомляв портал "Коментарі", Канада оголосила, що схвалила вакцину альянсу Pfizer / BioNTech, ставши третьою країною після Великобританії та Бахрейну, яка дала зелене світло. Уряд прем'єр-міністра Джастіна Трюдо оголосив в понеділок, що вакцинація канадців може початися протягом декількох днів після затвердження Міністерством охорони здоров'я.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини