ГУР попередило про підготовку провокацій у містах України

Розвідники попередили, що про вокативні мітинги можуть пройти по обласних центрах України

ГУР МО інформує, що анонімні акаунти у месенджері Telegram шукають людей, згодних за гроші вийти на "мітинги", спрямовані на дискредитацію військово-політичного керівництва України, зокрема — спецслужб. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони України.

"Тих, хто купується, просять знімати фото та відео з провокативних акцій, аби створити "картинку" з метою суспільної поляризації та створенню напруги всередині України.

Відповідні проплачені збіговиська хочуть зібрати у Києві, Одесі, Дніпрі та інших обласних центрах", – повідомляють у ГУР.

Воєнна розвідка застерігає громадян України від участі у шкідливих для національної безпеки заходах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Дніпрі розслідують побиття активістки та перешкоджання роботі журналіста

За даними слідства, 23 жовтня 2024 року журналіст та громадські активісти прибули до приміщення Дніпровської міської ради під час проведення чергової сесії для спілкування з депутатами. Традиційна акція "Гроші на ЗСУ" проводиться для того, щоб з місцевого бюджету було виділено кошти на допомогу Силам оборони України.

З метою перешкоджання виконанню журналістом професійних обов'язків, співробітник КП міськради не допускав його до сесійної зали та зачинив у сусідньому приміщенні.

Окрім цього, депутатка міськради штовхнула в обличчя активістку мирної акції. Наразі тривають процесуальні та слідчі дії.

За даними місцевих пабліків, депутатка, яка штовхнула в обличчя, – депутат Дніпровської міської ради від депутатської фракції Політичної партії "Пропозиція", завідувач алергологічним відділенням КЗ "Дніпровське клінічне об’єднання швидкої медичної допомоги" Євгенія Дитятковська. Вона також дала коментар з цього приводу. Відео скандалу – за посиланням.