Гуфман відреагував на "прикольну" акцію Нацкорпусу біля свого будинку

Голова обласної парторганізації "Опозиційна платформа – За життя" Геннадій Гуфман каже, що під його вікнами мітингували за гроші "діти"

Вчора ввечері під вікнами голови обласної парторганізації "Опозиційна платформа – За життя" на так звану акцію протесту зібралися представники Нацкорпусу. За словами Геннадія Гуфмана, на мітинг прийшла молодь 18-20 років, яку привели троє дорослих чоловіки. Про це передає портал "Відкритий".

За словами Гуфмана, протягом 8-10 хвилин молоді люди скандували завчені гасла, а потім розмалювали паркан будинку зображеннями прапора РФ. Сам Гуфман назвав бучу біля свого будинку недолугою спробою створити в місті серйозну проблему.

“Я не розумію, проти кого ця акція і на що вона спрямована. Люди прийшли до будинку, де живемо я і моя сім'я, викрикуючи відрепетирувані гасла. Діти, яких привели на цей мітинг за гроші, скандували "Слава Україні!", однак, такими діями вони ганьблять, а не прославляють нашу країну. Думаю, їх батьки просто не знають, в яких акціях беруть участь сини та дочки. Одна справа, коли ти ведеш людей на спортивні змагання, в кіно або музей, а інше – на проплачений мітинг", – говорить Геннадій Гуфман.

В результаті, на місце події викликали поліцію. Правоохоронці під'їхали, коли акція вже закінчилася, проте відкрили кримінальне провадження за статтею "Хуліганство".

“Дуже важливо не пустити цю справу на самоплив. Я хочу, щоб правоохоронці розібралися в ситуації. Встановити тих, хто влаштував цю "акцію" під моїми вікнами, нескладно. Вони самі зняли на відео і виклали в соцмережі. Люди відчувають свою безкарність. Невідомо до якого дому вони підуть завтра. Для них це "прикольна акція". Саме так відбувається висловився один з учасників цього мітингу в соцмережі. До речі, зробив це юний націоналіст російською мовою. Так що ми явно не дарма підіймаємо в Дніпрі мовне питання. Цікаво, якби така юрба прийшла під вікна батьків одного з цих хлопців, він би теж назвав це прикольним? Вже дуже це все нагадує збори нового "Гітлер'югенду". Історія показує, що подібне може бути дуже небезпечним", – говорить Геннадій Гуфман.

Раніше ми повідомляли про те, що політолог Руслан Бортнік заявив, що "Нацкорпус" перетворився на франшизу для політичного та економічного тиску.