Експосадовця ЗСУ викрили на незаконному збагаченні на 56 млн грн: подробиці

Незаконно набуті активи арештували за рішенням суду

Експосадовець Сил логістики постане перед судом - його звинувачують у незаконному збагаченні. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

“Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексначальника Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ за фактами незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації (ст. 368-5, ч. 1 ст. 366-2 КК України)”, - повідомили в Офісі.

У ході проведення розслідування з'ясували, що експосадовець, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, незаконно набув активів на суму майже 56 млн грн. Посадовець придбав автомобіль Toyota 2022 року випуску, квартиру в м. Київ, обласну базу спеціального медичного призначення на Хмельниччині загальною площею 2022 кв. м, 53 земельних ділянки у різних регіонах, а також єдиний майновий комплекс Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства.

“Крім цього, обвинувачений умисно вніс завідомо недостовірні відомості до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави. У щорічній декларації за 2022 рік він відобразив готівкові кошти на загальну суму понад 2 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

В Офісі Генпрокурора пояснили, що згідно з офіційними даними про доходи експосадовця та членів його сім'ї, а також їхні витрати, він не міг заощадити вказані кошти.

За клопотанням прокурора на незаконно набуті активи судом накладено арешт.

За даними ДБР, у березні 2024 року до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави 30 млн грн.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що в Україні звільняються прокурори. Про причини читайте за посиланням.